tiistai 21. syyskuuta 2010

Korokerengas

Vanhan kylpyhuoneen remontti alkaa tässä olla siinä vaiheessa, että purkutyöt on tehty. Tässä kohteessa vanha valurautainen viemärikaivo jää paikoilleen ja sen jatkeeksi asennetaan muovinen korokerengas.

Esimerkiksi joidenkin vesieristetoimittajien ohjeista löytyy selosteet kuinka hyväksyttävä liitos tehdään. Vesieristys- ja rakennusmääräysten muuttuessa kannattaa tarkistaa voimassaolevat määräykset ja rakennustapaselosteet.

Korokerenkaassa on valmiiksi paikat 32 millin viemäriputkelle, tässä mallissa valmiita paikkoja on 3. Liitos tehdään siten, että viemäriputki tulee ehjänä kaivon sisäpuolelle asti.

maanantai 13. syyskuuta 2010

Viemärin korjaus

Kuvassa harvinaista viisautta menneiltä vuosikymmeniltä: Viemäriputket ovat sijoitettu pintaan lasketun katon yläpuolelle. Huomattava helpotus mahdollisten paikallisten vuotokohtien paikallistamisessa ja korjaamisessa.

Betonivaluun sijoitettujen putkien kunnon tarkastaminen tai vaihtaminen ei ole tunnetusti helppoa, halpaa tai edes luotettavaa.

Mahdollisen putkiremontin hinta on myös mahdollisesti hieman alhaisempi kuin täysin valuihin sijoitetuissa viemäriputkissa.

Myös viemäriputkien pinnoitusvaihtoehtoa kannattaa miettiä erikseen tämänkaltaisissa tapauksissa. Pelkän viemärikaivon uusiminen tulee helposti esiin yksittäisten huoneistojen kylpyhuoneremonteissa. Alakerran naapurin kanssa jos on edes jonkinlaisissa puheväleissä, voi kylpyhuoneen kaivon uusia ja liittää sen vanhaan viemäriin alakerrasta käsin.

Uusi tiivisteet ajoittain


Kuvassa vuosikymmeniä vanha tiiviste ammeen poistoputkesta. Ei varmasti ole ihme, että vesi vuotaa, jos tiiviste on kovettunut ja menettänyt alkuperäisen ominaisuuden toimia tiivisteenä. Kuvan tiiviste on lisäksi poikki.

Valmistajien ja asiantuntijoiden mukaan esimerkiksi silikonit märkätiloissa tulee uusia joidenkin vuosien välein. Kun aika on syönyt märkätilasilikonista homeenestoaineet, kertyy silikonin pintaan helposti hometta, vaikka muuten tilassa ei olisikaan mitään varsinaista kosteusvauriota.

Tarkista siis tiivisteet ja silikonit ajoittain märkätiloissa ja esimerkiksi keittiön lavuaarista.

tiistai 24. elokuuta 2010

Luonnonkivien suoja-aineet

Luonnonkivet kuten marmori ja graniitti kannattaa laatoituksen jälkeen suojata suoja-aineilla. Kivisuoja estää muun muassa veden ja lian imeytymisen kiveen varsin tehokkaasti.

Tilasta riippuen saattaa olla myös hyvä laittaa liukuestepinnoite, joka on täysin näkymätön, mutta varsinkin kiillotetun kiven liukkaus vähenee.

Kuvassa on marmorilaattaa, joka on käsitelty kivisuojalla.

Wedi

Wedi-levyt ovat vedenkestäviä, lämmöneristäviä ja muodostavat höyrysulun. Levyt ovat monikäyttöisiä, keveitä ja kestävät käsittelyä. Lisäksi niiden työstäminen on nopeaa ja helppoa. Wedi-levyillä voi toteuttaa helposti myös kaarevia muotoja.


Vaikka Wedi on aika kallis kappalehinnaltaan, niin esimerkiksi kaarevan muodon tekeminen muilla tavoilla on varsin työlästä ja aikaa vievää. Wedin helpon työstettävyyden vuoksi sen käsittely on nopeaa. Levy on kuin tiivis Styrox-levy, joten esimerkiksi sen katkaisu on varsin helppoa vaikkapa hyvällä mattoveitsellä.


Pikavippi - rahaa oikealla hetkellä

Wediä myy Heikki Haru Oy ja sitä voi tiedustella lähimmistä rautakaupoista tai laattaliikkeistä. Maahantuoja järjestää eri paikkakunnilla koulutustilaisuuksia ja esittelyitä muun muassa rakennusalan messuilla.

perjantai 16. heinäkuuta 2010

Vesieriste Ardex 8 + 9

Ardex-ammattilaisten tiedossa on varmasti se miten nopeasti Ardex 8 + 9 -vesieriste kuivuu. Näin ennätyksellisten helteiden aikaan tulee vinkkinä myös ehkä hieman kokemattomillekin vesieristäjille: Se kuivuu nopeasti. Kuumassa ilmassa erittäin nopeasti.

Sekoita siis vain pieni määrä kerralla. Juuri sen verran kuin pystyt 5 - 10 minuutissa levittämään. Missään tapauksessa älä laita liikaa jauhetta nesteeseen, sillä silloin saat aikaan kokonaisen ämpärin kovettunutta vesieristettä ennen kuin sitä ehtii alkaa edes levittämään. Aluksi jauhetta kannattaa laittaa reilusti ohjetta vähemmän samalla sekoittaen ja lisäten jauhetta tasaisesti ainakin lähelle ohjeen määrää.

Jauheen ja nesteen lämpötilasta kannattaa huolehtia jo ennen varsinaista työtä: Säilytä astia ja säkki varjossa/viileässä ennen työn aloitusta.

torstai 15. heinäkuuta 2010

Vesivahinko

Siinä vaiheessa, kun seinät kuplii ja hilseilee kylpyhuoneen seinän toiselta puolelta, on syytä ottaa viimeistään yhteys isännöitsijään ja huoltomieheen. Seinät eivät ala kuplia itsekseen ilman syytä. Vesivahinko yleensä vaan leviää ja suurenee, jos asialle ei tehdä mitään.

Kuvan vahinkoa on itse yritetty paikata tasoitteella, eikä taloyhtiön edustajiin otettu yhteyttä.

Tervetuloa

Remonttiasiaa. Vesieristys, laatoitus, sisustus, keittiöremontti... Tässä blogissa kaikenlaista remontoimiseen liittyvää.