tiistai 24. elokuuta 2010

Luonnonkivien suoja-aineet

Luonnonkivet kuten marmori ja graniitti kannattaa laatoituksen jälkeen suojata suoja-aineilla. Kivisuoja estää muun muassa veden ja lian imeytymisen kiveen varsin tehokkaasti.

Tilasta riippuen saattaa olla myös hyvä laittaa liukuestepinnoite, joka on täysin näkymätön, mutta varsinkin kiillotetun kiven liukkaus vähenee.

Kuvassa on marmorilaattaa, joka on käsitelty kivisuojalla.

Wedi

Wedi-levyt ovat vedenkestäviä, lämmöneristäviä ja muodostavat höyrysulun. Levyt ovat monikäyttöisiä, keveitä ja kestävät käsittelyä. Lisäksi niiden työstäminen on nopeaa ja helppoa. Wedi-levyillä voi toteuttaa helposti myös kaarevia muotoja.


Vaikka Wedi on aika kallis kappalehinnaltaan, niin esimerkiksi kaarevan muodon tekeminen muilla tavoilla on varsin työlästä ja aikaa vievää. Wedin helpon työstettävyyden vuoksi sen käsittely on nopeaa. Levy on kuin tiivis Styrox-levy, joten esimerkiksi sen katkaisu on varsin helppoa vaikkapa hyvällä mattoveitsellä.


Pikavippi - rahaa oikealla hetkellä

Wediä myy Heikki Haru Oy ja sitä voi tiedustella lähimmistä rautakaupoista tai laattaliikkeistä. Maahantuoja järjestää eri paikkakunnilla koulutustilaisuuksia ja esittelyitä muun muassa rakennusalan messuilla.